Lisätilaa rintamamiestaloon

Raahessa Jokelankylällä sijaitsevan rintamamiestalon yläkerrassa olevaan huoneeseen tarvittiin lisää tilaa. Tila oli otettavissa ullakkotilasta, joka oli entisen huoneen sivussa.

P3110134.jpg

Alkutilanteessa ullakkotila oli kylmänä varastotilana. Huoneesta purettiin vanha väliseinä ja laitettiin seinä umpeen entisen vaatekomeron kohdalta. Ulkoseinään ja katon kylmään osaan laitettiin nykyaikaiset lämmöneristykset, joilla päästään ohuemmilla kerroksilla riittävään tulokseen. 

P3110137.jpg

Vanhat seinäpinnat tasoitettiin, pohjamaalattiin ja tapetoitiin. Katosta poistettiin vanhat levyt, katto koolattiin ja paneloitiin antiikkipaneelilla. Lattiaan tarvittiin vanhan ullakkotilan kohdalle uutta lautaa ja kokonaisuudessaan lattian pinnaksi tulikin näyttävä vaahteraparketti. Listoitukset uusittiin kauttaaltaan. Samalla putkimies uusi patterin huoneeseen ja myös valaistusta lisättiin.

P3110141.jpg

Remontti onnistui hyvin ja ikäviltä yllätyksiltä vältyttiin. Yhteistyö asiakkaan kanssa sujui mainiosti periaatteella ”asiakas suunnitteli ja minä toteutin”. Lopputulokseen olimme molemmat tyytyväisiä. Päiväunet maistuvat uudessa huoneessa hyvin ja mieli rauhoittuu.

P3110143.jpg

Helposti ullakoista tulee pelkkiä unohdettujen tavaroiden varastoja. Rintamamies-tyyppisten talojen yläkerran ullakkotila on siis mahdollista ottaa hyötykäyttöön ja näin saada lisää tilaa huoneeseen.

P3110145.jpg