Olohuone uusiksi

Aiemmin talvella oli olohuoneeseen uusittu takka ja niinkuin usein käy, haluttiin pinnat uusia hetimiten sen jälkeen. Lattiassa näytti olevan myös vinoutta, joka ikävällä tavalla näkyi juuri oven kohdalla. Oveksi haluttiin laittaa tyylikäs pariovi, jonka takia aukkoa jouduttiin hieman suurentamaan. Samalla kertaa sähköt laitettiin huoneesta uusiksi.

WP_000555.jpg

Oikealla näkyy uusi takka- leivinuuni ja keskellä oviaukko, jota ollaan suurentamassa.

 

WP_000563.jpg

Lattian vinouden takia eristeitä käytettiin pois paikaltaan, näin saatiin tuettua lisää lattiaa ja samalla tehtyä oikaisu. Purueristeen alla on betonilaatta, jonka päältä lähtee puurunko lattialle. 

WP_000562.jpg

Kuvassa ylös nostettu purukasa ja irrotettua lattiarunkoa.

 

WP_000558.jpg

Vanha katon koolaus, jossa oli heittoa n. 5 cm. Se oikaistiin.

 

WP_000577.jpg

Ja valmista jälkeä uuden oven suuntaan.. ja remonttimiehen kengät

 

WP_000573.jpg

näkymä toiselta seinältä. Lattiaan tuli kantava tammiparketti, seiniin tapetit ja kattoon haltex-panelit. Listoitus uusittiin kauttaaltaan.

WP_000574.jpg

 

WP_000579.jpg

Lähikuva tapetin kuviosta

 

WP_000569.jpg

Uunin tausta maalattiin harmaaksi ja edusta laatoittettiin. Siisti lista parketin ja laatan saumassa kruunaa kokonaisuuden.

WP_000570.jpg

 

Jälleen mielenkiintoinen projekti, joka saatiin onnellisesti päätökseen. Vanhemmissa taloissa on omat haasteensa mm. purueristeiden hallinta kun auotaan seinää, erilaiset vinoudet jne. Onkin syytä harkita toimintatavat ja tehdä suunnitelmat tapauskohtaisesti ja niinkuin vanha kansa sanoo: "kyllä se siinä tehesä seleviää"