Pesuhuoneremontti

Rivitalohuoneistossa laitettiin saunaosasto täysiin uusiksi. Vanhat pinnat olivat jo aikansa eläneet ja pintojen uusimisen jälkeen ero vanhaan oli todella iso.

Vanha pesuhuone 007.JPG

Näkymää kodinhoitohuoneen ovelta kohti pesuhuonetta. Myös oikealla oleva kaapisto uusittiin, samoin pesutorni sai uudet koneet.

 

Uusi pesuhuone 001.JPG

Kuva samasta paikasta kodinhoitohuoneen ovelta kohti pesuhuonetta. Seinissä on tyylikästä isoa laattaa koristettuna luonnonkivimosaiikki koristeilla.

Lattiassa myös harmaata laattaa. Katto paneloitiin leveällä harmaalla panelilla. 

Uusi pesuhuone 002.JPG

Lähikuvaa koristeraidasta.

Uusi pesuhuone 004.JPG

Lähikuvaa pesuhuoneesta. Oikealla näkyy ovi saunaan. Tumman harmaa lasiovi alumiinikarmeilla ja alumiinilistoilla varustettuna. Hieno kokonaisuus.

Isot ja raskaat seinälaatat ovat kuivapuristelaattoja ja vaativat tuplakiinnityksen eli kiinnityslaasti laitetaan sekä seinään että laatan takapinnalle. 

Vanha pesuhuone 001.JPG

Tässä on puolestaan kuva samasta paikasta ennen remonttia. Ero on todella huomattava.

Vanha pesuhuone 003.JPG

Kuva saunaan. Edelliset panelit ja lauteet oli käsitelty sävytetyllä saunasuojalla. Peruskokoa olevat panelit ja lauteet.

 

 

saunan portaat.jpg

Uuteen saunaan tuli tyylikästä leveää harmaata panelia ja laudelautaa.

 

 

 

saunan jakkara.jpg

Saunan irrotettava jakkara naamioiitiin alalauteeseen. Alalaude oli koko saunan kokoinen, ainoastaan jakkaralle jätettiin tila oven edestä.

näkymä saunasta.jpg

Tältä näyttää saunassa istuskellessa. Kattoon tuli led-valoja säännöllisen epäsäännölliseen järjestykseen. Valojen paikkojen määrittämisen jätin asukkaille, itsellä kun on taipumusta symmetrian hakemiseen.

Paikalla käyneiden ihmisten ihastuneet huokailut ja asukkaiden leveä hymy ovat tässäkin ammatissa sitä parasta palautetta. Iso osa siitä kuuluu totta kai hienoilla ja laadukkailla materiaalivalinnoilla. Niiden valintaan kannattaakin käyttää aikaa ja vaivaa, jotta lopputuloksesta saadaan paras mahdollinen.