Yksiö uuteen uskoon

Toukokuussa tein vuokrattavana olleeseen yksiöön pintaremontin. 

Kyseessä on jo iäkäs talo ja remontteja on tehty vuosien varrella eri laajuuksissa, mutta nyt kaivattiin etenkin pesutilojen uusimista. Kieltämättä pesutilojen pinnat olivat ajan saatossa päässeet rapistumaan. Seinissä ja lattiassa ollut muovimatto kaavittiin pois ja tarkistettiin alla olevien rakenteiden kunto, jonka jälkeen nykyvaatimusten mukaiset vesieriteet ja uutta laatoitusta päälle. Muutos aiempaan on melkoinen.

WC alku.jpg

WC valmis.jpg

 

Samassa yhteydessä suihkun paikkaa muutettiin hieman tilavampaan paikkaan. Tämän mahdollisti se, että pesukoneen paikka siirtyi keittiöön.

Suihku alku.jpg

Suihku 2.jpg

WC valmis 2.jpg

Samassa yhteydessä vesiputket uusittiin tyylikkäällä rosteriputkella.

 

Olohuoneessa tehtiin pintojen uudelleen maalausta, paitsi yhdelle seinälle laitettiin tapetti tuomaan viihtyvyyttä huoneeseen. Ennen tapetointia seinä levytetiin saneerausgyproc-levyllä, jolla saatiin hyvä alusta työlle.

Oh seinä alku.jpg

Oh seinä valmis.jpg

Luonnollisesti myös listoitukset uusittiin, samoin pistorasiat. Lattioihin jäi aikaisempi laminaatt.

 

Keittiö koki ison muutoksen kalusteiden mennessä vaihtoon. Samoin katto ja seinät maalattiin, lattiaan asennettiin uusi laminaatti. 

Keittiöön tuli pieni astianpesukone ja paikka pyykinpesukoneelle.

Keittiö alku 2.jpg

Kaapit purettuna ja putkimiestä odotetaan purkamaan vesikalusteet.

Keittiö valmis.jpg

Uutta keittiötä valmiina. Välitilaan asensin valkoisen laminaatin. Pistorasioiden paikkoja muutettiin toimivampiin paikkoihin ja myös niiden määrää lisättiin.

Keittiö valmis 2.jpg

Valmista tuli.

 

Myös vuokra käytössä olevia huoneistoja on hyvä välillä päivittää reippaammalla kädellä vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Luultavasti tässäkin tapauksessa uuden vuokralaisen löytäminen helpottuu remontin myötä.